algemeen-hovenringOp zondag 11 oktober vindt de jaarlijkse marathon plaats in Eindhoven. Dit jaar met een nieuw parcours dat ook door het zuiden van de stad loopt, waaronder de Noord-Brabantlaan, de Hovenring en de Meerenakkerweg. (Auto)verkeer ter hoogte van de Hovenring dient rekening te houden met kortdurende afsluitingen en omleidingen.

Noord-Brabantlaan
De busbaan op de Noord-Brabantlaan is afgesloten van 9.30 tot 11.00 uur. Op dit deel van het parcours zijn geen oversteken mogelijk. Verkeer kan blijven rijden richting Meerhoven/Veldhoven over één rijstrook. Verkeer richting centrum kan vanaf de Hurksestraat blijven rijden richting rondweg. Vanaf de Hovenring is geen (auto)verkeer richting Eindhoven mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de Grasdreef richting N2 of via de Heistraat richting N2.

Heistraat/Meerenakkerweg
De noordelijke rijbaan van de Heistraat is afgesloten van 9.30 tot 11.00 uur. Autoverkeer vanaf de Hovenring/Heistraat kan alleen richting N2 De Hogt rijden. Bij P+R Meerhoven is in- en uitrijden niet mogelijk. De zuidelijke rijbaan van de Meerenakkerweg is afgesloten van 9.30 tot 11.00 uur. Verkeer kan vanaf De Hurk alleen naar de N2 richting Eindhoven-Noord rijden. De Kasteellaan is geheel afgesloten van 9.45 tot 11.00 uur

Meer informatie
Kijk op de site www.marathoneindhoven.nl/evenement/bereikbaarheid/ voor alle informatie over de bereikbaarheid van Eindhoven tijdens de marathon: wegafsluitingen, bereikbaarheid van parkeergarages en fietsenstallingen, bereikbaarheid van ziekenhuizen en openbaar vervoer. Meer informatie over alle activiteiten tijdens de marathon staat op de site www.marathoneindhoven.nl/. Voor het parcours, zie het kaartje.

Parcours-Marathon-2015