Afval

Restafval, GFT en papier
Restafval en groente-, fruit- en tuinafval (GFT) worden bij eengezinswoningen in de grijze en groene bak (minicontainers) ingezameld. Oud papier wordt apart opgehaald. Op de afvalkalender van Cure Afvalbeheer vind je de data waarop restafval, GFT en papier wordt ingezameld. Bewoners die geen minicontainer kunnen gebruiken, hebben toegang tot een ondergrondse afvalcontainer.

Glas en PBD (Plastic Blik Drinkpakken)
In Winkelcentrum Meerhoven zijn diverse ondergrondse containers voor de inzameling van glas, PBD, kleding en restafval. PBD staat voor plastic verpakkingsafval, blik en drinkpakken. De containers bevinden zich tegenover de Jumbo, ter hoogte van Lidl, tussen de Albert Heijn en de Zandbrug en bij De Hangar. Zie kaartje hieronder. PBD kun je ook kwijt in de containers ter hoogte van de parkeerplaatsen Oude/Nieuwe Sliffertsestaat, Waterfont en Sportpark Meerhoven.

Tijdelijke situatie
Vanwege bouwwerkzaamheden in Meerrijk heeft Cure Afvalbeheer in april 2021 diverse afvalcontainers in Winkelcentrum Meerhoven verplaatst. In de loop van 2023/2024 komen de containers op hun definitieve plek te staan. Tegen die tijd komen er ook ondergrondse papiercontainers.

Voorkom storingen
Gebruik voor PBD afval een (pedaalemmer)zak van maximaal 50 liter. Stop deze niet te vol. Een zak van 50 liter past gemakkelijk in de container en voorkomt verstoppingen. Maak géén gebruik van de gratis gele zakken van de gemeente Veldhoven. Deze zakken zijn niet geschikt en zorgen ervoor dat de container verstopt raakt.

Grof vuil
Voor grof vuil kun je terecht bij de milieustraat (stort). De milieustraten zijn op vertoon van de stadspas gratis toegankelijk voor inwoners van Eindhoven. De milieustraten zijn gelegen aan de Achtseweg Noord 41 en de Lodewijkstraat 9 in Eindhoven.

Herbruikbare spullen
Het Goed Eindhoven zamelt je nog herbruikbare spullen in. Je kunt je spullen afgeven bij de winkel aan de Meerakkerweg 2 in Eindhoven. Wanneer je in de gemeente Eindhoven woont, haalt Het Goed je spullen gratis thuis bij u op. Ook kun je terecht bij Kringloopwinkel Stedencontact Bialystok aan de Laagstraat in Eindhoven.

Zwerfafval
Ondervind je overlast van afval op straat, neem dan contact op met de gemeente Eindhoven. Dat kan per telefoon (14 040 of 040 238 6000), per e-mail () of via de BuitenBeter app (www.buitenbeter.nl).

Algemeen
Kijk voor algemene informatie over afval en het hergebruik daarvan op de site van Cure Afvalbeheer.