Afval

Let op: Sinds medio april 2021 zijn de locaties van de afvalcontainers in winkelcentrum Meerhoven gewijzigd.

Restafval, GFT en papier
Restafval en groente-, fruit- en tuinafval (GFT) worden bij eengezinswoningen in de grijze en groene bak (minicontainers) ingezameld. Oud papier wordt apart opgehaald.

Op de afvalkalender van Cure vind je de data waarop restafval, GFT en papier wordt ingezameld. Er is ook een handige AfvalApp voor je smartphone. Bewoners die geen minicontainer kunnen gebruiken hebben (of krijgen) toegang tot een ondergrondse afvalcontainer.

Glas en plastic
In winkelcentrum Meerhoven zijn diverse boven- en ondergrondse containers voor de inzameling van glas, plastic, kleding en restafval. Deze bevinden zich tegenover het gezondheidscentum, tussen de Albert Heijn en de Zandbrug en bij De Hangar. Plastic kun je ook kwijt in de containers ter hoogte van de parkeerplaatsen Oude/Nieuwe Sliffertsestaat, Waterfont en Sportpark Meerhoven.

Grof vuil
Voor grof vuil kun je terecht bij de milieustraat (stort). De milieustraten zijn op vertoon van de stadspas gratis toegankelijk voor inwoners van Eindhoven. De dichtstbijzijnde milieustraat is gelegen aan de Lodewijkstraat.

Herbruikbare spullen
Het Goed Eindhoven zamelt je nog herbruikbare spullen in. Je kunt je spullen afgeven bij de winkel aan de Meerakkerweg 2 in Eindhoven. Wanneer je in de gemeente Eindhoven woont, haalt Het Goed je spullen gratis thuis bij u op. Ook kun je terecht bij Kringloopwinkel Stedencontact Bialystok aan de Laagstraat in Eindhoven.

Zwerfafval
Ondervind je overlast van afval op straat, neem dan contact op met de gemeente Eindhoven. Dat kan per telefoon (14 040 of 040 238 6000), per e-mail () of via de BuitenBeter app (www.buitenbeter.nl).

Algemeen
Kijk voor algemene informatie over afval en het hergebruik daarvan op de site van Cure of raadpleeg de AfvalApp.