In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 mei 2024 haalt een groep lopers van de Groot Veldhovense Atletiek Club (GVAC) voor het eerst het Bevrijdingsvuur naar Veldhoven. Daarbij doet de loopgroep ook Meerhoven aan.

Sinds 1948 is de Nationale Bevrijdingsvuurestafette een landelijke traditie. In Wageningen, Stad der Bevrijding, komen tegen middernacht uit het hele land lopers samen om na de Bevrijdingsvuurceremonie het bevrijdingsvuur op te halen. Dit jaar doet een recordaantal van maar liefst 107 loopgroepen mee, waaronder 12 uit Noord-Brabant. In totaal gaat het om 2500 lopers. Eén van de loopgroepen is loopgroep ‘t Lopend Vredesvuur uit Veldhoven.

Meerhoven
De loopgroep vertrekt rond 1.00 uur ’s nachts in Wageningen en verwacht tussen 10.30 en 11.00 uur via het vredespad in Park Meerland bij Mrs. Park in Meerhoven aan te komen. Het team is te volgen op Facebook of Instagram. Na een korte rust maakt de groep zich om 11.30 uur op voor het laatste deel van de tocht waarbij een route door Veldhoven wordt afgelegd. Om ca. 12.30 uur arriveert de groep bij de atletiekbaan van GVAC. Daar wordt het Bevrijdingsvuur door burgemeester Marcel Delhez ontstoken. Iedereen is van harte welkom om het team aan te moedigen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op Facebook en Instagram. Lees ook het artikel op Ed.nl.