Beweegpark Meerhoven

Het Beweegpark Meerhoven is een initiatief van bewoners in Meerhoven en is bedoeld voor iedereen die plezier beleeft aan fitnessen in de gezonde buitenlucht. Het is een unieke ‘buitensportschool’ met toestellen. Een plek die mensen bij elkaar brengt, waar kinderen, ouders en ouderen samen kunnen sporten.

Locatie
Het beweegpark bevindt zich bij de ingang van Sportpark Meerhoven, Het Schaapsdijk 109, 5657 AW Eindhoven. Er is voor gekozen om klein te beginnen. Als het initiatief aanslaat, worden wellicht op meerdere plekken in Meerhoven van dit soort ontmoetingsplekken gecreëerd.

Trainen
Het beweegpark bestaat uit acht toestellen waarmee een volledig trainingsprogramma kan worden uitgevoerd. De toestellen zijn ontworpen om te trainen voor iedereen met een lengte van 1.40 meter of groter. Het beweegpark is voorzien van een bord met instructies. Tevens heeft ieder toestel een QR-code waarmee via een smartphone en een speciale Fitness App het oefenprogramma voor het specifieke toestel kan worden opgevraagd. Met de app kunnen tevens resultaten worden bijgehouden en kunnen vrienden, kennissen en overige buurtgenoten worden uitgedaagd om mee te doen.

Activiteitenprogramma
In samenwerking met de basisscholen, het jongerencentrum, sportclubs, seniorengroep Meerhoven 55+ en Gezondheidscentrum Meerhoven wordt binnenkort een activiteitenprogramma opgesteld.

Gebruik
Houd rekening met de volgende regels:

  • Het gebruik en betreden van Beweegpark Meerhoven is op eigen risico;
  • Beweegpark Meerhoven is een openbaar terrein;
  • Iedereen kan gebruik maken van Beweegpark Meerhoven, mits de toestellen ook gebruikt worden waar ze voor dienen;
  • Sportclubs kunnen ook gebruikmaken van Beweegpark Meerhoven, zij kunnen de toestellen onder geen enkele voorwaarden claimen; op het moment dat zij gebruik maken van de toestellen zijn individuele sporters ook welkom;
  • Respecteer elkaar wanneer er samen gebruik gemaakt wordt van Beweegpark Meerhoven;
  • Houd rekening met elkaar en help elkaar waar nodig.

Sponsoren
Het beweegpark is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en bewonersverenigingen in Meerhoven.