Omwonenden hebben tevergeeft bij de Raad van State geprotesteerd tegen de omgevingsvergunning voor een restaurant met terras in Park Meerland in Meerhoven, het FeelGood Park Meerhoven.

Dat bleek woensdag 23 oktober 2019 uit een uitspraak van de Raad van State. Alle bezwaren tegen de vergunning zijn ongegrond verklaard. Eerder gaf de rechtbank groen licht voor een aangepaste vergunning. Daartegen gingen de omwonenden in hoger beroep bij de Raad van State.

FeelGood Park
Na het succes van hun FeelGood Market op Strijp-S, kwamen Priya van Breugel en Advait Bryers enkele jaren geleden met het idee om een duurzaam eethuis in de natuur te realiseren. Een plek om tot rust te komen, geïnspireerd te raken, te relaxen en te genieten van de ‘FeelGood sfeer’, aldus de beoogde uitbaters. Uiteindelijk vonden ze die plek in Meerhoven aan het Waterfront bij Park Meerland. Het idee kreeg de naam FeelGood Park.

Bezwaren
Hoewel de meeste Meerhovenaren het FeelGood Park toejuichen, zijn er ook bezwaren van direct omwonenden. Zij vrezen dat het FeelGood Park voor overlast gaat zorgen. Met name vanwege de parkeerplaats en de openingstijden. Het FeelGood Park zou in de zomer van 2018 een feit zijn, maar vanwege een rechtszaak tussen omwonenden en de gemeente werd de realisatie van het eethuis uitgesteld.

Uitspraak
De hoogste rechter heeft nu bepaald dat de bezwaren van omwonenden ongegrond zijn. Volgens de rechter is het FeelGood Park geen aanslag op het woon- en leefklimaat, zoals omwonenden beweren. Omwonenden vrezen echter nog steeds voor een ‘feestschuur’ met bijkomende parkeeroverlast en verstoring van hun nachtrust.

Zie ook: Bezwaren horeca Meerrijk in Eindhoven ongegrond (Eindhovens Dagblad).