Zaterdag 16 maart 2024 opende de biomassacentrale Meerhoven speciaal voor Bewonersvereniging Meerhoven haar deuren. Ruim honderd bezoekers konden die dag een kijkje nemen in de centrale.

Zowel jong als oud maakten gebruik van de mogelijkheid om de centrale te bezoeken. De deelnemers kregen uitleg over de manier waarop warmte wordt opgewekt en konden iedere stap in het proces zien én voelen. Met name de verbrandingsoven maakte indruk. Ook werd aandacht besteed aan de energietransitie. Er waren veel vragen en de bevlogen uitleg van de medewerker van de gemeente Eindhoven werd door iedereen gewaardeerd. Totaal werden negen rondleidingen van ieder ruim een half uur georganiseerd. Na afloop van iedere rondleiding konden de deelnemers nog even napraten in stadspaviljoen Mrs. Park onder het genot van een gratis kopje koffie/thee of fris.

Nieuwe rondleidingen
Bewonersvereniging Meerhoven overweegt dit najaar wederom samen met de gemeente Eindhoven een reeks rondleidingen in de biomassacentrale te organiseren. Vanwege de grote belangstelling moest de inschrijving voor een bezoek aan de biomassacentrale voortijdig worden gesloten. Leden worden per e-mail geïnformeerd. Nieuwe rondleidingen worden tevens aangekondigd via de website Meerhoven.nl, de MeerhovenApp, social media en de nieuwsbrief van Bewonersvereniging Meerhoven.

Gluren bij de buren
De komende maanden organiseert Bewonersvereniging Meerhoven onder het motto ‘gluren bij de buren’ nog meer bezoeken aan haar buren, waaronder Vliegbasis Eindhoven en Eindhoven Aiport, ASML en bedrijventerrein Flight Forum. De inschrijving voor deze activiteiten is vanwege de grote belangstelling inmiddels gesloten.