Op donderdag 21 december 2017 is het boek ‘Nieuwe mensen op oud land, archeologie, geschiedenis en stedenbouw van Meerhoven’ officieel overhandigd aan wethouder Mary-Ann Schreurs tijdens een ceremonie in het Erfgoedhuis Eindhoven.

Het boek is samengesteld onder redactie van stadsarcheoloog Nico Arts. Het is een verslag van de archeologische opgravingen die in Meerhoven werden gedaan van 2000 tot in 2012, voor en tijdens de bouw van Meerhoven.

Middeleeuwen
Het boek neemt de lezer onder andere mee naar de middeleeuwen, de geschiedenis van het voormalige vliegveld Welschap, de donkere jaren van de Tweede Wereldoorlog, maar ook naar de achtergronden van de stedenbouw die het huidige Meerhoven karakteriseren. In het Erfgoedhuis Eindhoven start in januari een kleine expositie over dit onderwerp.

Wethouder Mary-Ann Schreurs (links) en stadsarcheoloog Nico Arts. Foto: Laurens Mulkens.

Oproep
Het boek is voor € 24,95 te koop in de boekhandel of online via de uitgever. Meerhovenaren die zich zeven jaar geleden hebben ingeschreven op het boek, krijgen een exemplaar thuisgestuurd of hebben het boek reeds ontvangen. De gemeente Eindhoven heeft haar uiterste best gedaan om de adressen van de inschrijvers van het boek te achterhalen, maar door bijvoorbeeld verhuizingen is dat niet altijd gelukt. Bewoners die menen recht te hebben op een exemplaar, kunnen een e-mail sturen naar .

Meer informatie
Lees ook: ‘Publicatie over ‘Meerhoven’ in de Late Middeleeuwen’ (Meerhoven.nl) en ‘Boek over Meerhoven van Nico Arts is eindelijk af’ (Eindhovens Dagblad).