Op dinsdag 6 april 2021 heeft de politie in samenwerking met het Buurtpreventieteam Meerhoven een buurtpreventie-actie gehouden in Meerhoven.

De actie was mede opgezet naar aanleiding van het toenemend aantal insluipingen in Meerhoven. De laatste weken was het met name raak in de buurten Zandrijk, Waterrijk en Grasrijk.

Open poorten
“We hebben onder ander gekeken naar openstaande deuren, garages en tuinpoorten. Hierbij viel op dat vrijwel alle centrale poorten, welke toegang geven tot de achterplaatsen, niet op slot zitten. In veel gevallen stond de poort zelfs al open. Een mooiere uitnodiging voor het dievengilde bestaat bijna niet”, aldus een woordvoerder van de politie. “In veel gevallen konden we daardoor ongehinderd in tuinen en bergingen komen en hadden we diverse fietsen en andere waardevolle goederen kunnen meenemen”.

Advies
Bewoners wordt geadviseerd deuren, garages en (centrale) poorten op slot te draaien en de sleutel eruit te halen. Kijk voor meer tips op de website van de politie.

Contact
Neem bij verdachte situaties contact op met de politie via het algemene nummer 0900-8844. Bel bij spoed 112. Wijkagenten Erwin van Melis en Marieke Bakermans zijn ook per e-mail bereikbaar via en .