Naar aanleiding van diverse incidenten in de wijk Meerhoven hebben bewoners het initiatief genomen om een buurtpreventieteam op te starten. Sinds eind vorige maand is het Buurtpreventieteam Meerhoven een feit.

Het buurtpreventieteam Meerhoven bestaat uit bewoners die zich op vrijwillige basis inzetten voor een veilige buurt. Zij houden informeel toezicht en geven onregelmatigheden door aan gemeente en politie. John Tops en Kitty van der Leij uit Meerhoven coördineren het team.

Gele hesjes
John Tops: “De vrijwilligers van het Buurtpreventieteam Meerhoven zijn herkenbaar aan de gele hesjes met ‘Buurtpreventie’ achterop. We lopen door zoveel mogelijk straten en ook een stuk door het park. Naast het melden van onregelmatigheden geven we bewoners ook tips voor hun eigen veiligheid. Zo waarschuwen we als er een ladder onbeheerd tegen de gevel staat, een kliko op een plek staat die het inbrekers wel heel makkelijk maakt of een bewoner per ongeluk de garagedeur open heeft laten staan. Uiteraard blijft het van belang dat bewoners ook zelf hun eigendommen en die van hun buren in de gaten houden.”

Vrijwilligers gezocht
Om van het buurtpreventieteam een succes te maken, zijn veel vrijwilligers nodig. Kitty van der Leij: “De groep vrijwilligers is nog niet zo groot. We hopen dat het initiatief andere bewoners motiveert om zich ook aan te melden en daarmee onze mooie wijk een stukje veiliger te maken. Het is tevens goed voor je conditie en de sociale contacten. Voordat je van start gaat, biedt de gemeente een cursus van twee avonden aan die je op weg helpt om aan de slag te gaan.”

Meer informatie
Wil je samen met buurtbewoners bijdragen aan een veilige wijk? Meld je dan vrijblijvend aan via . De coördinatoren van het Buurtpreventieteam Meerhoven nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.