international-1751293_960_720In februari 2018 start het Meerhoven Internationals Platform (MIP) vijf taalcursussen Nederlands voor internationals in Meerhoven.

Congli Dong, coördinator van het MIP: “Meerhoven is ’the place to be’ voor internationals omdat het uitstekende faciliteiten heeft en dichtbij Brainport Eindhoven ligt. Veel internationals zijn van plan om meer dan tien jaar in Meerhoven te wonen. Met de taalcursussen Nederlands bieden we internationals een kans om beter te integreren in de gemeenschap en om elkaar beter te leren kennen.”

Cursussen
De cursussen starten in de week van 19 februari 2018 op twee locaties in Meerhoven: Basisschool ’t Slingertouw, Grasland 1 en Basisschool De Startbaan, Meerbos 16. De beginners- en de halfgevorderden cursus omvatten 40 lesuren en eindigen in de week van 25 juni 2018. Het cursusgeld bedraagt 230 euro. De gevorderde cursus omvat 24 lesuren en kosten 138 euro. Zie onderstaande agenda voor meer informatie. Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en schoolvakanties. Boeken zijn niet inbegrepen en moeten apart worden gekocht.

Registratie
Internationals die willen deelnemen aan een van de taalcursussen Nederlands worden vriendelijk verzocht zich te registreren via en het cursusgeld vóór 19 februari 2018 over te maken naar bankrekening (IBAN-nummer) NL05 RABO 0198 2958 04 van Bewonersvereniging Grasrijk.

Platform
Het MIP ondersteunt internationals die wonen in (of verhuizen naar) Meerhoven om te integreren in Meerhoven en elkaar beter te leren kennen. Bezoek de website www.meerhoven.nl/internationals en abonneer je op de mailinglijst van de MIP voor nieuws en informatie over activiteiten en praktische informatie over Meerhoven. Het MIP is ook actief op Facebook: www.facebook.com/groups/meerhoveninternationals.