international-1751293_960_720In september 2020 start het Meerhoven Internationals Platform vijf taalcursussen Nederlands voor internationals in Meerhoven. 

Het Meerhoven Internationals Platform is in 2014 opgericht door de toenmalige bewonersverenigingen in Meerhoven, nu verenigd in Bewonersvereniging Meerhoven. Congli Dong, coördinator van het platform: “Veel internationals zijn van plan om meer dan tien jaar in Meerhoven te wonen. Met de taalcursussen Nederlands bieden we internationals een kans om beter te integreren in de gemeenschap en om elkaar beter te leren kennen.”

Cursussen
De cursussen starten in de week van 14 september 2020 en worden vanwege Corona bijna allemaal online gegeven. Er zijn cursussen op verschillende niveaus. Afhankelijk van de cursus gaat het om 32 of 40 lesuren. Het cursusgeld bedraagt respectievelijk 208 of 260 euro. De lessen eindigen in de week van 18 januari 2021. Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en schoolvakanties. Boeken zijn niet inbegrepen en moeten apart worden gekocht.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursussen kan nog tot en met vrijdag 28 augustus 2020 via de website www.meerhoven-internationals.nl/dutch-courses. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de cursussen.