Adventskalender Meerhoven
Dag 10: Duurzaam Meerhoven

Vandaag is het woord aan Duurzaam Meerhoven.

Hé leuk dat je deze link van de adventskalender van Bewonersvereniging Meerhoven opent. We hebben een mooi gevarieerd aanbod vanuit Duurzaam Meerhoven en Proeftuin Meerhoven. Het klepje van de kalender is de coupon die je meeneemt voor het verzilveren van je aanbod.

Aanbod
Maak een keuze uit het volgende aanbod:

  • Warmtepomp adviesgesprek – een vrijwilliger van Duurzaam Meerhoven komt bij jou thuis voor een verkenning om te zien of jouw woning geschikt is voor het plaatsen van een warmtepomp. Ook nemen jullie door wat daarbij komt kijken en welke stappen je neemt als je dit zou willen doorzetten.
  • Warmtebeeld camera scan (alleen in januari/februari als het koud genoeg is) – samen met een vrijwilliger van Duurzaam Meerhoven brengen we de kieren in je woning in beeld met een warmtebeeld camera. Aan de hand hiervan kun je kijken of je je woning extra kunt isoleren. Het belangrijkste doel is comfort verbetering, de besparing op je energierekening is mooi meegenomen. De vrijwilliger brengt ook een CO2 meter mee, zodat we direct ook een beeld hebben van de luchtkwaliteit in je woning.
  • Duurzame babbel – Een vrijwilliger van Duurzaam Meerhoven komt bij jou thuis om over duurzaamheid te praten. Wat weet je al, waar liggen je interesses, waar vind je meer informatie over de dingen die jou interesseren en welke tips zijn interessant.

Wil je gebruik maken van het aanbod van Duurzaam Meerhoven stuur dan een mail met je telefoonnummer en adres naar . Wij nemen dan contact op voor het maken van een afspraak. Kijk voor meer informatie op de website www.duurzaammeerhoven.nu.

Proeftuim Meerhoven
Duurzaam is meer dan alleen de woning. Zo heeft Meerhoven een duurzaam ingerichte voedseltuin, Proeftuin Meerhoven. Een aantal leden onderhouden de tuin die naast groen(t)e oogst ook een plek is om te genieten van de natuur en elkaars gezelschap. De tuin is voor iedere gast vrij te bezoeken om tot rust te komen of gewoon om van de omgeving te genieten op een van de banken. Heb je zin om samen met anderen in de tuin te ontdekken, te doen en te ontvangen dan nodigen we je uit om je bij de tuin aan te sluiten. We zijn in ieder geval elke zondagochtend van 10.00 tot 12.00 op de tuin aanwezig. Heb je vragen of is je nieuwsgierigheid gewekt kom dan langs om kennis te maken. Om de lente vol energie te beginnen nodigt proeftuin Meerhoven je uit op de eerste zondag van de lente, 21 maart 2021. Als je de deur van de adventskalender die ochtend meeneemt naar de proeftuin wordt je enthousiasme zeker beloond. Je kunt ook kijken op www.proeftuinmeerhoven.nl of op de faceboekpagina. Vragen? Mail naar: .