Huishoudens in Meerhoven krijgen hun warmte in de toekomst onder andere van een datacentrum. Biomassa, zoals de houtsnippers die nu worden verbrand in de biomassacentrale in Meerhoven, blijft echter ook nog veel langer nodig dan gedacht en gehoopt.

De restwarmte die het gebruik van de houtsnippers moet verminderen, komt van Datacenter Interconnect, dat gevestigd is op Park Forum. De warmte die de servers in dat datacentrum afgeven, komt straks via een zogenoemde warmtewisselaar bij het warmtenet Meerhoven terecht, waarna de ongeveer 1500 aangesloten huishoudens ervan kunnen profiteren, net als de ongeveer 3000 klanten van Ennatuurlijk.

Rob Stevens, CEO van Interconnect, noemt het voorstel een echte win-win situatie. “Het sluit optimaal aan op onze inspanningen om een forse bijdrage te leveren aan de energietransitie. De restwarmte van ons Eindhovens datacenter gaat nu nog verloren, maar kan via deze stap maximaal ingezet worden. Het bedrijf krijgt hiervoor via de warmtewisselaar koude terug. Daardoor hoeft het bedrijf minder koeling in te zetten wat energie bespaart.”

Lees meer op Ed.nl en Interconnect.nl.