BILT Waterrijk overzicht afbeeldingOp woensdag 22 juni 2016 vindt van 18.30 tot 20.30 uur een informatieavond plaats over het BILT-Waterrijk nieuwbouwproject. Een uniek project van tien vrijstaande woningen met eigen parkeergelegenheid en een gezamenlijke binnentuin. Toekomstige bewoners staan centraal en daarom nodigt BILT geïnteresseerden uit om mee te denken. Locatie: De Hangar, Meerbos 4, Eindhoven.

BILT BV i.o. is een nieuwe innovatieve speler in de markt. Radboud van Hemel van BILT: “Zowel BILT als het project BILT-Waterrijk zijn nieuw. De mening van geïnteresseerden is voor ons heel belangrijk. Wat vindt men van het plan en de woningen, welke vragen zijn er, welke extra informatie is nodig? Met de input van toekomstige bewoners kunnen we ons aanbod verbeteren in de aanloop naar de echte verkoop die op 7 september aanstaande start.”

Uniek
Het nieuwbouwproject is uniek vanwege de inzet van het BILT bouwsysteem. Dit maakt het mogelijk om kopers een vast traject te laten doorlopen in drie stappen: als eerste wordt in vier weken het ontwerp voor een vrijstaande woning samen met het BILT-team gemaakt. Dan volgt de bouwvergunningsaanvraag. Hiervoor zijn circa acht weken nodig. Vervolgens realiseert BILT de woning in vier weken. Zo snel hoeft niet, maar het kan wel.

Flexibel
Naast dit korte traject biedt het BILT bouwsysteem de mogelijkheid om gerealiseerde huizen heel eenvoudig aan te passen. Het bouwsysteem bestaat uit monteerbare en zelfdragende panelen. Als de woning eenmaal staat, is een wandpaneel eenvoudig te vervangen voor een raampaneel. Ook kan een huis eenvoudig groter of kleiner worden gemaakt. De gemeente Eindhoven biedt hiervoor een flitsvergunningsprocedure die slechts enkele dagen duurt. Als voorbeeld heeft BILT voor dit project al twee typen huizen ontworpen om potentiële bewoners te inspireren. Deze ontwerpen dienen als vertrekpunt voor een eigen ontwerp. Het plan is door de welstandscommissie positief beoordeeld. De aanpak om tot de bouwvergunning en realisatie te komen, ligt klaar.

Meer informatie
Geïnteresseerd? Bezoek dan de website www.biltwaterrijk.nl voor meer informatie over het project en bezoek de informatieavond op 22 juni 2016 in De Hangar (Meerbos 4 in Eindhoven) van 18.30 tot 20.30 uur. Meer informatie over het bouwsysteem is te vinden op de site www.bilt.info.