Sinds oktober 2020 kunnen bewoners een bijzondere boom of heester doneren aan het Arboretum van Park Meerland. Vrijwilligers zorgen voor de aanschaf, aanplant en het onderhoud van de boom of heester.

In het park ligt een arboretum met de naam Boomrijk: een bijzondere collectie bomen en heesters. Het arboretum ligt aan de noordzijde van het park tussen de Waterlelievijver en de biomassacentrale. Jaarlijks van 1 april tot en met 28 oktober zijn er elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur vrijwilligers aan het werk om de bomen te onderhouden.

Donatie
Bewoners die familie- of vriendenboom willen plaatsen of een positieve bijdrage aan het milieu willen leveren, kunnen daarvoor terecht bij het Arboretum van Park Meerland. De kosten bedragen 60 euro voor een heester en 110 euro voor een boom. De boom of heester wordt door vrijwilligers van het Arboretum aanschaft en geplant. Tevens zorgen ze de eerste drie jaren voor het onderhoud, waarna de boom of heester zelfstandig verder kan. Donateurs ontvangen een certificaat met een foto, de omschrijving van de donatie, de naam en de exacte coördinaten van de aanplant.

Meer informatie
Interesse? Neem dan contact op met Henk Verberne, secretaris commissie Arboretum. E-mail: . Zie ook de flyer hieronder of de website van Park Meerland.