Op zaterdag 2 en 9 november 2019 vindt voor de zevende keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren, óók in Meerhoven.

Tijdens de Duurzame Huizen Route zijn in het hele land huizen te bezoeken, variërend van oud tot nieuw en van vrijstaand tot appartement. Ook is er een grote verscheidenheid aan maatregelen te zien, zoals de warmtepomp, verschillende soorten isolatie of het duurzaam opwekken van zonne-energie. Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en ideeën op de doen.

Meerhoven
Ook in Meerhoven doen verschillende bewoners van een aardgasvrije/stadsverwarming vrije woningen mee. Zij vertellen graag hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer hebben gemaakt. Inge Kouw uit Meerhoven: “In 2016 hebben wij in onze woning uit 2001 een warmtepomp laten plaatsen en de betaande zonnepanelen uitgebreid. Sindsdien krijgen wij alleen nog geld terug. Het traject heeft wel wat tijd gekost, maar bleek uiteindelijk kinderlijk eenvoudig. Wij zijn dan ook super tevrreden”.

Huis bezoeken
Op de website www.duurzamehuizenroute.nl is een overzicht te vinden van de deelnemende huizen in Nederland. De huizen zijn op 2 of 9 november 2019 te bezoeken. De openingstijden verschillen en staan per woning vermeld op de website.

Huis aanmelden
Bewoners die hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route ook willen openstellen, kunnen hun woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.