Met de opening van lunchroom en wijnbar ‘Echt Welschap’ ging deze week een lang gekoesterde wens van eigenaar Hanny Arens en bedrijfsleider Ralph Gijbels in vervulling. De zaak is gevestigd in het historische luchthavengebouw Welschap aan het Zandkasteel in Meerhoven.

Hanny Arens: “We hebben een jaar lang hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Aangezien het een rijksmonument is, moest de verbouwing aan strikte voorwaarden voldoen. Het interieur heeft een ware metamorfose ondergaan en ik ben ontzettend trots op het resultaat. Bij ons kun je terecht voor heerlijke barista koffie, piadini’s, tapas en ambachtelijke ijsjes. We hebben een wijnbar met diverse Spaanse, Italiaanse, Franse en Portugese wijnen. We zijn momenteel aan het proefdraaien, maar iedereen is van harte welkom. De officiële opening volgt waarschijnlijk in het najaar.”

Enthousiast
Ook de kersverse bedrijfsleider Ralph Gijbels is enthousiast: “Ik ben pas vorige maand afgestudeerd en ben nu al aan het werk als bedrijfsleider. Beter had ik het niet kunnen treffen. Dit is een mooie uitdaging en tegelijkertijd heel spannend. Sinds de opening op 1 augustus hebben we continu gasten gehad. Het concept lijkt dus aan te slaan. Er is binnen plaats voor ongeveer 40 gasten en bij mooi weer kun je lekker genieten op het terras.”

Historie
Het voormalige luchthavengebouw Welschap dateert uit 1935 en is ontworpen door architect Dirk Roosenburg. Het pand was tot 1984 in gebruik als vertrekhal inclusief restaurant, dienstruimtes en controlekamer voor de vluchtleiding. Vanaf eind jaren 90 deed het gebouw tijdelijk dienst als informatiecentrum voor de nieuwe Vinexwijk Meerhoven. Hanny Arens: “Ik heb het luchthavengebouw in 2011 gekocht toen ik op zoek was naar een unieke locatie voor mijn bedrijf Bed & Breakfast Europe. Dat bedrijf is nog steeds in het gebouw gevestigd. Met een lunchroom en wijnbar als nieuwe aanwinst komt een stukje historie opnieuw tot leven.”

Openingstijden
Echt Welschap is alle dagen, behalve maandag, geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan men terecht voor lunchgerechten en tot 20.00 uur kunnen tapas worden besteld. De wijnbar is tot 21.00 uur open. Er is ook een vergaderruimte op aanvraag beschikbaar.

Meer informatie
Kijk voor de menukaart en de contactgegevens op de site www.echtwelschap.nl.

This article is also available in English.

Copyright 2017 MEERHOVEN.NL | alle rechten voorbehouden