Vanaf begin juli 2024 gaat de gemeente Eindhoven 64 Oekraïense vluchtelingen opvangen in het Holiday Inn hotel op Flight Forum.

Door de oorlog in Oekraïne zijn nog steeds veel mensen op de vlucht. Een klein deel van hen wordt opgevangen in Eindhoven. Er zijn met spoed extra opvangplekken nodig. Daarom worden vanaf begin juli 2024 twee etages van het Holiday Inn hotel op Flight Forum ingezet voor tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om 64 opvangplekken voor een periode van minimaal 20 maanden.

Opvang en beheer
Zorgaanbieder Springplank040 organiseert de opvang en het beheer van deze locatie. Daarnaast zijn GGD, Rode Kruis, WIJeindhoven en Vluchtelingenwerk betrokken om de mensen te ondersteunen en begeleiden. Zij werken nauw samen met gemeente Eindhoven.

Inspanningsverplichting
Met de extra huisvesting voldoet Eindhoven nog steeds niet aan de inspanningsverplichting die ze van de rijksoverheid opgelegd heeft gekregen. Volgens de huidige stand van zaken moet Eindhoven per 1 januari 2025 1763 opvangplekken hebben. Per 1 mei 2024 staat de teller op 1200 gerealiseerde plekken.

Lees meer op Ed.nl en de Wijkinfo van de gemeente Eindhoven.