Ennatuurlijk heeft vandaag via een persbericht laten weten dat zij in beroep (cassatie) gaat bij de Hoge Raad tegen de recente uitspraak van het gerechtshof.

In deze uitspraak werden drie bewoners in Meerhoven in het gelijk gesteld in een langslepend conflict over de jaarlijkse aansluitbijdrage die energiebedrijf Ennatuurlijk bij ruim 4000 huishoudens in Eindhoven in rekening brengt. Volgens het gerechtshof is de jaarlijkse aansluitbijdrage niet met de drie bewoners overeengekomen. Daarom moet Ennatuurlijk de kosten terugbetalen. De zaak was op initiatief van Stichting Stadsverwarming Eindhoven aangespannen.

Cassatie
De Hoge Raad bepaalt uitsluitend of het recht juist is toegepast en/of de motivering inhoudelijk klopt. Er wordt dus niet meer inhoudelijk naar de zaak gekeken. Als blijkt dat het gerechtshof het recht niet correct heeft toegepast, kan de cassatierechter het vonnis vernietigen en de zaak voor inhoudelijke behandeling verwijzen naar een rechter voor een nieuwe behandeling. In de meeste gevallen blijft de uitspraak van het gerechtshof echter gehandhaafd.

Meer informatie
Lees hier het perbericht van Ennatuurlijk.