Voetbalvereniging DBS is op zoek naar enthousiaste jongeren voor de G-teams. Richard Vreven en Hans Razenberg, begeleiders van respectievelijk het G1- en G2-team, vertellen wat voetballen in een G-team precies inhoudt.

Richard Vreven: “G-voetbal staat niet synoniem voor voetbal voor gehandicapten. Voetballen bij de G-teams van DBS is bedoeld voor alle kinderen en jong volwassenen die één ding belangrijk vinden: lekker voetballen. Als je niet lekker met je team meekan omdat het bijvoorbeeld te druk in je hoofd is, je een beperking hebt die het moeilijk maakt om soepel te bewegen of je een syndroom hebt en bang bent dat anderen er iets van vinden, dan ben je van harte welkom bij de G-teams van DBS.”

Trainingen en wedstrijden
De G-teams van DBS bestaan uit fanatieke voetballers met leeftijden tussen de 16 en 26 jaar met verschillende beperkingen. Elke woensdagavond wordt er enthousiast getraind en op zaterdag spelen de teams wedstrijden. Hier meten ze hun krachten en aangeleerde tactieken met andere teams uit de regio. Hans Razenberg: “Uniek aan voetballen bij DBS is het broodje knak dat na de wedstrijd in de kantine met de tegenstander lekker wordt gegeten. Daarnaast zijn de G-teams supergezellige voetbalteams waarin je elke week fanatiek aan de gang gaat om zo het beste uit jezelf op het veld te halen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die het leuk vinden om te voetballen en graag in teamverband sporten. Iedereen is welkom!”.

Meer informatie
Belangstelling om mee te doen? Of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar .