Erwin van Melis

Na een dienstverband van bijna 49 jaar neemt wijkagent Dick de Heus afscheid van de politie en van de wijk Meerhoven. Hij wordt opgevolgd door Erwin van Melis.

Dick de Heus was sinds november 2009 actief als wijkagent in Meerhoven en in het gebied Landsard. Later kwam daar het gehele luchthavengebied bij. Vanwege zijn pensioen draagt hij het stokje nu over aan Erwin van Melis.

Even voorstellen
Erwin van Melis: “Ik werk sinds 1999 bij de politie. Daarvoor was ik werkzaam als algemeen opsporingsambtenaar bij de Koninklijke Marechaussee. Tien jaar geleden werd ik wijkagent in stadsdeel Stratum. Vanwege het vertrek van Dick de Heus is mij gevraagd om hem per 1 juni op te volgen. Ik ga dit zeker met verve oppakken. Gezien de omvang van het gebied zal mijn opgedane ervaring van de laatste jaren daarin goed van pas komen. Elke wijkagent heeft een of meerdere neventaken. Ik heb als neventaak motorrijder en internetrechercheur. Beide komen in Meerhoven goed van pas. In de weekenden ondersteun ik onze recherche waar nodig.”

Contact
“Als wijkagent realiseer ik me al jaren dat onze grootste informatiebron de burger zelf is. Schroom dan ook niet om te melden wat je kwijt wilt op politiegebied. Of het nu om een verdachte situatie gaat of om vragen over bepaalde zaken. Je krijgt van mij altijd antwoord of ik verwijs door naar de juiste instantie. Voor de duidelijkheid: als je een verdachte of dringende situatie tegenkomt waarbij direct de aanwezigheid van de politie nodig is, bel dan met 112 (dringend) of 0900-8844 (minder dringend). Is er niet direct politie nodig maar wil je een probleem toch onder de aandacht brengen, neem dan contact met mij via het contactformulier of bel met 0900-8844 en laat een terugbelverzoek voor mij achter. Ik neem dan zo spoedig contact met je op. Ik werk 32 uur op onregelmatige basis dus soms duurt het even.”