Een bibliotheek met ook ruimte voor culturele activiteiten, een taalcafé en andere cursussen en de mogelijkheid om gewoon samen met anderen een kop koffie te drinken. Dat is de grote wens van Meerhoven Internationals Platform (MIP).

“Zo’n bibliotheek is in deze wijk, waarvan ongeveer de helft van de bewoners uit het buitenland komt, broodnodig”, zo stellen Diana Angelova en Shaitali Sengupta van het MIP, onderdeel van Bewonersvereniging Meerhoven. “Vooral onder de expatvrouwen is veel eenzaamheid en zeker in de wintermaanden vaak sprake van een isolement of zelfs een depressie.”

Voor alle bewoners
Toch wil het platform zo’n bieb annex culturele ontmoetingsplek niet alleen voor die doelgroep, maar juist voor alle bewoners van Meerhoven. “Dit is immers een voorbeeldwijk voor een inclusieve samenleving en dat willen we uitstralen. Bibliotheken zijn immers al veel langer plekken waar je niet alleen komt om een boek te lenen. Iedereen moet kunnen meedoen, van jong tot oud. En voor veel mensen is de bibliotheek in het centrum te ver weg.”

Steun
Meerhoven Internationals Platform zoekt steun voor hun pleidooi voor een bibliotheek in de wijk. Voorstanders kunnen die nog tot 27 februari ondertekenen via meerhoven.nl/bibliotheek.

Lees meer op Ed.nl.