Ouwe-VerrekesOp woensdagmiddag 17 februari organiseren Wooninc. en Meerhoven 55 Plus in samenwerking met actieve vrijwilligers uit de wijk een extra seniorenmiddag in het Zeecafé van Wooninc.Plus gebouw De Blinkerd, Graskant 11, Eindhoven. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.30 uur en staat in het teken van ‘Ouwe Vèrrekes’.

In zijn ludieke voordracht ‘Ouwe Vèrrekes’ neemt gastspreker Rien Vermaire uit Hilvarenbeek zijn publiek mee terug in de tijd. Het varken speelde ‘vruuger’ een belangrijke rol in het dagelijks leven. Een tijd waarin er nog geen koelkast was en alles moest worden gewekt, gerookt of opgeslagen in de beruchte ‘Keulse Potten’. Slachten, vetmesten, bloedworst, ‘kerbenaai’ voor de pastoor: dit alles passeert de revue in het Brabants dialect.

Aanmelden
Deelname kost € 2,50 per persoon. In de pauze krijgen deelnemers een kop koffie of thee en roggebrood met zult. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Voor het programma en aanmelden, zie de flyer. Het aantal plaatsen is beperkt tot 100.