De 160 meter lange fietsbrug ‘Tegenbosch’ over de A2 en N2, iets ten zuiden van de Anthony Fokkerweg in Eindhoven, wordt in de nacht van 29 op 30 augustus 2020 geplaatst. Daardoor zijn meerdere wegen afgesloten dat weekend.

Zo zijn de N2 en A2 dicht van zaterdagavond 22.00 uur tot en met zondagochtend 08.00 uur. Het gaat hierbij om de noordzijde vanaf knooppunt Batadorp en aan de zuidzijde vanaf knooppunt Leenderheide. Ook de Anthony Fokkerweg, vanaf de Oirschotsedijk tot aan het Beatrixkanaal, is rond diezelfde tijd afgesloten. Daarnaast is de afrit 29 Eindhoven-Airport van de N2 vanaf het zuiden naar de Anthony Fokkerweg van 28 augustus 21.00 uur tot 31 augustus 5.00 uur afgesloten. Met omleidingen wordt aangegeven hoe mensen hun bestemming, zoals Eindhoven Airport, alsnog kunnen bereiken.

Live meekijken
Belangstellenden kunnen op 29 augustus vanaf ongeveer 22.00 uur live meekijken met het ‘inrijden’ van de fietsbrug. Dat kan via de website van de gemeente Eindhoven en tevens via Facebook, Instagram en Youtube. Het is ook mogelijk om de plaatsing in het echt te bewonderen. Publiek is welkom op het viaduct Anthony Fokkerweg, dat vanaf 20.00 uur is afgesloten voor verkeer. Parkeren kan bij Flight Forum of crematorium Rijtackers. Let op: houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar (tenzij je tot hetzelfde huishouden behoort). Heb je verkoudheidsklachten of koorts? Blijf dan thuis.

Bronnen: Studio040 en gemeente Eindhoven.