De opvang van asielzoekers in Novotel Eindhoven wordt alsnog uitgebreid van vijftig naar tweehonderd plekken. Het hotel is daarmee volledig bezet en verliest de functie voor toeristen en luchthavenreizigers.

De gemeente Eindhoven en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben dat maandag 10 juni 2024 bevestigd. Wanneer de nieuwe asielzoekers komen, maakten ze nog niet bekend.

De uitbreiding van het aantal asielplekken was al eerder aangekondigd. De gemeente Eindhoven was in januari te voorbarig met de mededeling dat het COA het hotel bij Eindhoven Airport volledig gaat huren. Hotelmanager Jacco Smit noemde het destijds lariekoek en vertelde dat er niet meer asielzoekers zouden komen. Eerder lekte via Omroep Brabant uit dat dat toch gaat gebeuren. De omroep baseert zich op een e-mail die vrijdag is verstuurd aan het hotelpersoneel. Een deel raakt zijn baan kwijt. Volgens Omroep Brabant komen de eerste nieuwe bewoners van het hotel over een week (op 17 juni 2024). Omwonenden worden dinsdag 11 juni 2024 geïnformeerd met een brief.

Lees meer op Ed.nl.