Milieugroep Mobilisation for the Environment accepteert niet dat Eindhoven Airport zonder natuurvergunning verder kan. Actievoerder Johan Vollenbroek stapt dan ook zeker naar de rechter, kondigt hij strijdlustig aan.

Al in oktober 2020 werd die vergunning op basis van de Wet natuurbescherming door Eindhoven Airport aangevraagd. Afgelopen vrijdag maakte minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) in een brief aan de Kamer bekend dat het vliegveld de vergunning niet nodig heeft. De stikstofproductie van Eindhoven Airport, maar ook die van de Rotterdamse luchthaven waarvoor Van der Wal hetzelfde besluit nam, is volgens haar te gering van omvang.

In het verkeerde keelgat
Het besluit is bij Mobilisation for the Environment volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens Vollenbroek gaat de minister met haar besluit, waarbij de oude afspraken over het gebruik van de luchthaven overeind blijven, volledig voorbij aan de sterke groei die Eindhoven Airport de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hij kondigt gerechtelijke stappen aan.

Lees meer op Ed.nl.