Op 25 september 2021 organiseert de Philips Foundation een grote reanimatieopleidingsdag in het Philips Stadion. Op deze dag kun je op diverse tijden een gratis reanimatie- of herhalingscursus volgen. Schrijf je nu in en draag bij aan een hartveilig Meerhoven.

Stichting Eindhoven Hartveilig wil heel Eindhoven hartveilig maken door het opzetten van voldoende 6-minutenzones. Dat houdt in dat mensen die een hartstilstand krijgen binnen zes minuten worden gereanimeerd door vrijwilligers die bekend zijn bij 112. Belangrijke voorwaarden hiervoor zijn voldoende AED’s verspreid over de wijk en voldoende vrijwilligers die kunnen reanimeren.

Hartveilig Meerhoven
Bewonersvereniging Meerhoven en Stichting Eindhoven Hartveilig werken nauw samen om de wijk Meerhoven hartveilig te maken. Na een oproep eind vorig jaar hebben diverse bewoners in Meerhoven zich gemeld om hun gevel beschikbaar te stellen voor een AED. Hierdoor hebben we in Meerhoven een nagenoeg dekkend AED-netwerk.

Burgerhulpverleners
Naast AED’s zijn er veel burgerhulpverleners nodig; mensen die kunnen reanimeren en aangesloten zijn bij het landelijke oproepsysteem van HartslagNu. Om dit te realiseren, organiseert de Philips Foundation op zaterdag 25 september 2021 een grote reanimatieopleidingsdag in het Philips Stadion waar je gratis een reanimatiecursus of herhalingscursus kunt volgen. Tijdens de cursus leer je reanimeren en om te gaan met een AED. De cursus is voor mensen van 18 jaar of ouder en duurt ca. drie uur.

Registeren
Wil je leren reanimeren of wil je je kennis en vaardigheden op dit gebied opfrissen? Meld je dan nu aan voor een gratis reanimatiecursus op 25 september via de website van de Philips Foundation en draag daarmee bij aan een hartveilig Meerhoven. Kun je al reanimeren? Meld je dan als burgerhulpverlener aan bij HartslagNu.

Meer informatie
Op de website Stichting Eindhoven Hartveilig lees je meer over het initiatief. Meer informatie vind je ook in deze flyer en op meerhoven.nl/hartveilig.