Op vrijdag 16 november 2018 vindt van 10.00 tot 16.00 uur een gratis workshop mozaïeken plaats in Jongerencentrum De Hangar. Iedereen is welkom: jong en oud. Tijdens de workshop werk je samen met buurtgenoten aan de eerste Social Sofa van Meerhoven.

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: de Social Sofa’s, betonnen buurtbanken met een unieke mozaïekafbeelding. Het concept is in 2006 bedacht door de Tilburgse cabaretière Karin Bruers uit onvrede tegen de sociale verkilling. Zij vond dat iedere straat minimaal één bank moest krijgen, omdat er veel behoefte is aan natuurlijke ontmoetingsplaatsen in de wijk.

Meerplein
In Meerhoven staat nog geen Social Sofa. Bewonersverenigingen, gemeente en Winkelcentrum Meerhoven hebben de handen ineengeslagen voor de eerste Social Sofa in Meerhoven. De bank komt op het Meerplein in Winkelcentrum Meerhoven te staan. Een logische plek omdat het centrum alle buurten van Meerhoven met elkaar verbindt.

Ontwerpwedstijd
Afgelopen maand konden kinderen van basisscholen ’t Slingertouw en De Startbaan meedoen aan een ontwerpwedstrijd. Die wedstrijd werd gewonnen door Rosa uit groep 6 van ’t Slingertouw. Nu rest nog de grootste klus: het mozaïeken van de bank.

Aanmelden
Heb je interesse om samen met buurtgenoten de Social Sofa te mozaïeken? Kom dan op vrijdag 16 november om 10.00 uur naar Jongerencentrum De Hangar, Meerbos 4 in Meerhoven. Voor een lunch wordt gezorgd. De workshop is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich wel vooraf aanmelden via . Voor meer informatie: www.facebook.me/socialsofameerhoven.