HalloweenEind oktober staat een groot deel van Meerhoven in het teken van Halloween. Kinderen én hun ouders kunnen op diverse locaties genieten van het griezelfestijn.

Tijdens Halloween trekken kinderen verkleed als enge wezens langs versierde huizen. De huizen zijn opgetuigd met pompoenen, lichtjes en andere attributen om kwade geesten af te schrikken. Kinderen mogen aanbellen voor ‘trick or treat’: de keuze tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen.

Plattegrond-GrasrijkGrasrijk
In Grasrijk kunnen jong en oud terecht in de deelwijken Grasrijk-Oost, het Groene Hof en Grashoek (zie kaartje). Bewonder hoe creatief je buurtgenoten hun huis hebben versierd en geniet van huiveringwekkende momenten! Kinderen (mits verkleed) mogen voor ‘trick or treat’ aanbellen bij woningen die zijn voorzien van een Halloween-poster. Tijden: zaterdag 29 oktober van 19.00 tot 21.30 uur (Grasrijk-Oost), zaterdag 29 oktober vanaf 19.00 uur (Het Groene Hof) en maandag 31 oktober van 18.30 tot 20.30 uur (Grashoek). Kijk voor meer info op www.facebook.com/halloweengrasrijk en www.grashoek.org.

Waterrijk
Aan het Waterfront in Waterrijk wordt op zaterdagavond 29 oktober Halloween gevierd. Bewoners hebben een uitnodiging in de brievenbus ontvangen.
Zandrijk
Op maandag 31 oktober kunnen ouders en kinderen meelopen in de jaarlijkse Halloween-optocht van Buurtvereniging Parkdriehoek Zandrijk. Het aanvangstijdstip en de start- en eindlocaties zijn niet bekend bij de redactie van Meerhoven.nl.

Scouting Burgemeester Welschen
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober organiseren de scouts van Scouting Burgemeester Welschen een spookfestijn voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen tussen 10 en 12 jaar kunnen van 19.00 tot 20.00 uur terecht in het tot spookhuis omgetoverde scoutinggebouw aan de Sliffertsestraat 43. Tussen 20.00 en 21.00 uur komt het spookhuis pas echt tot leven en wordt een bezoek alleen aangeraden voor dappere kinderen vanaf ca. 12 jaar. Op het terrein is ook een spooktocht uitgezet. Info over deelname en kosten: www.scoutingmeerhoven.nl/halloween.

Andere Halloween-activiteiten
Ben je bekend met andere Halloween-activiteiten in Meerhoven? Stuur dan een e-mail naar .