Op dinsdag 17 december 2019 heeft de politie in samenwerking met boa’s van de gemeente Eindhoven en Buurtpreventie Meerhoven een handhavingsactie gehouden.

In de namiddag en avond zijn politie, boa’s en buurtpreventie de wijk ingegaan voor het ‘voetjesproject’. Politie en boa’s hebbben ook gehandhaafd op overlast. Er bleek behoefte te zijn vanuit bewoners om meer te gaan handhaven in de wijk.

Voetjesproject
Het voetjesproject is een initiatief dat gericht is op inbraakpreventie. “We hebben onder ander gekeken naar openstaande deuren, garages en tuinpoorten. Bij het aantreffen van bijzonderheden hebben de bewoners een advies ontvangen. Het gaat om een 15-tal woningen. Het was goed om te zien dat het overgrote deel van de woningen correct was afgesloten”, aldus een woordvoerder van de politie.

Proces-verbalen
Daarnaast is er op het Meerplein, in de parkeergarage en in het park toezicht gehouden op overlast en het ontbreken van fietsverlichting. Er zijn deze middag verschillende proces-verbalen uitgeschreven. Tevens zijn bijzonderheden door de politie vastgelegd en is hier op doorgepakt.