Bibliotheek Veldhoven opent vanaf maandag 18 mei 2020 weer haar deuren. De dienstverlening en openingstijden zijn wel aangepast. Tevens wordt een aantal regels gehanteerd om het bibliotheekbezoek voor iedereen zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Bibliotheken mogen vanaf 11 mei 2020 weer open van de overheid, mits ze aan de voorwaarden en richtlijnen van het RIVM voldoen. Dat laatste kost de nodige voorbereiding. Daarom gaat de Bibliotheek Veldhoven pas een week later, op maandag 18 mei, open.

Openingstijden
De aangepaste openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag dagelijks van 10.30 tot 14.00 uur. Daarnaast op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond ook van 18.00 tot 20.00 uur. Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) is de bibliotheek gesloten.

Faciliteiten
De Bibliotheek is alleen geopend voor het inleveren en uitlenen van bibliotheekmaterialen. Faciliteiten zoals toiletten, zitjes, leestafels en computerwerkplekken zijn dus nog niet toegankelijk. Het aanvragen van boekenpakketten voor de afhaalservice Afhaalbieb is mogelijk tot en met woensdag 13 mei. Verder kunnen bibliotheekleden gebruikmaken van de e-books en luisterboeken van de online bibliotheek. Niet-leden kunnen tot en met 1 juni gebruikmaken van de ThuisBieb app met 100 e-books en van diverse luisterboeken via de LuisterBieb-app.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekveldhoven.nl. Op deze website zijn ook de regels voor een veilig bibliotheekbezoek vermeld.