Maandag 13 juni 2022 start de gemeente Eindhoven met herstelwerkzaamheden aan de grondwal gelegen tussen het Meerplein en het Meerbos. De werkzaamheden zijn naar verwachting 15 juli 2022 gereed.

In 2015 is een grondwal aangelegd tegen de betonwand aan de achterzijde van de winkelpanden en appartementen aan het Meerplein. Om constructieve redenen is de ruimte tussen de betonwand en de grondwal destijds opgevuld met hardschuim. Eind 2020 zijn er lokaal grote gaten in die ruimte ontstaan. De omgeving is direct afgezet met bouwhekken in verband met de veiligheid.

Oplossing
De komende weken wordt aan de bovenzijde van de grondwal en de betonwand een bordes aangebracht. Daarnaast wordt een extra hekwerk rond het bordes geplaatst om te voorkomen dat er onbevoegden via de grondwal het dak betreden.

Meer informatie
Voor vragen en meer informatie kan contact worden opgenomen met Rob Verwijst, uitvoeringscoördinator van de gemeente Eindhoven op nummer 040 238 29 59. Tijdens de uitvoering kan contact worden opgenomen met de uitvoerder van het werk, Sell van Straten van Van Beersop nummer 06 51 133 816.

Bron: Bewonersbrief gemeente Eindhoven.