Dit jaar viert en herdenkt Zuid-Nederland 80 jaar vrijheid. Vliegbasis Eindhoven doet daarom haar deuren open. Op dinsdag 10 september en woensdag 11 september 2024 organiseert de luchtmacht een rondleiding per bus langs historische plekken op de vliegbasis en daarbuiten. Vooraf aanmelden is verplicht.

Tijdens de rondleiding hoor je alles over het ontstaan van het vliegveld en de overname door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. De sporen van deze periode zijn nog steeds zichtbaar. Ook breng je een bezoek aan de oefening Falcon Leap. Elk jaar komen voor deze oefening verschillende transportvliegtuigen van zowel de luchtmacht als NAVO-partners naar Eindhoven.

Programma
Het programma duurt van 9.30 tot 15.00 uur. De rondleiding begint en eindigt bij de aankomst- en vetrekhal van Vliegbasis Eindhoven. Je krijgt een bijzondere lunch die aansluit op het thema van de rondleiding.

Aanmelden
Er is beperkt plek. Alleen bezoekers die zich aanmelden via het aanmeldformulier kunnen deelnemen aan de rondleiding. Je hebt hiervoor ook een geldig identiteitsbewijs nodig.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Vliegbasis Eindhoven via .