Op maandag 18 februari 2019 organiseert de gemeente Eindhoven van 19.30 uur tot 20.30 uur een informatieavond over buurtpreventie. Politie, gemeente en een vrijwilliger van buurtpreventie vertellen wat buurtpreventie inhoudt en hoe bewoners hieraan kunnen bijdragen. Locatie: De Hangar, Meerbos 4 in Meerhoven.

Wil je samen met buurtbewoners ervoor zorgen dat je buurt veiliger is en veiliger voelt? Dan is buurtpreventie iets voor jou. Buurtpreventieteams houden informeel toezicht in de wijk en geven ongeregeldheden door aan de politie of gemeente. In Eindhovense wijken zijn 34 buurtpreventieteams actief met meer dan 500 vrijwilligers die zich inzetten voor een veilige buurt. In Meerhoven is op dit moment geen buurtpreventienetwerk meer actief. Dit is jammer, omdat buurtpreventie de wijk aantoonbaar veiliger maakt.

Initiatief
Gemeente en politie zijn dan ook blij dat een buurtbewoner het initiatief heeft genomen om te kijken of er in Meerhoven weer een buurtpreventienetwerk kan worden opgestart. Het is belangrijk dat voldoende bewoners hieraan willen deelnemen. Daarom organiseert de gemeente een informatieavond om bewoners meer over buurtpreventie te vertellen.

Aanmelden
Bewoners die de bijeenkomst willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden door een mailtje te sturen naar . Bewoners die willen bijdragen aan een dekkend buurtpreventienetwerk in Meerhoven, kunnen zich na afloop van de avond opgeven voor een korte cursus buurtpreventie.