Maandag 22 januari 2024 organiseert Bewonersvereniging Meerhoven een informatieavond over het vliegverkeer in en rondom Meerhoven. De bijeenkomst vindt plaats in Basisschool De Startbaan, Meerbos 16 in Meerhoven en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Met deze bijeenkomst wil Bewonersvereniging Meerhoven inwoners van de wijk Meerhoven vanuit verschillende invalshoeken informeren over de militaire vliegbasis en de op één na grootste civiele luchthaven van Nederland. Tijdens de avond is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Eindhoven Airport en Vliegbasis Eindhoven
Bas van Asperdt, coördinator van het Regionaal Informatie Centrum Eindhoven Airport en Majoor Sam de Haas, Commander 941 Aerodrome Services Squadron van de Koninklijke Luchtmacht Vliegbasis Eindhoven geven uitleg over onder andere vliegroutes, vliegtijden en militaire oefeningen. Ook wordt aandacht besteed aan de nieuwste plannen van het Ministerie van Defensie om de vliegbasis intensiever te gaan gebruiken, waaronder het laten landen en opstijgen van aanzienlijk meer jachtvliegtuigen (straaljagers) dan nu het geval is.

BVM2
Wim Scheffers, voorzitter Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2), gaat nader in op de activiteiten van BVM2 ter bevordering van een betere balans tussen vliegverkeer en de kwaliteit van de leefomgeving. Ook wordt aandacht besteed aan het geactualiseerde manifest met twaalf eisen ten aanzien van geluidsoverlast, luchtvervuiling, vliegtijden en verkeers- en parkeeroverlast.

Aanmelden
De informatieavond is toegankelijk voor leden én niet-leden van Bewonersvereniging Meerhoven. Bewoners die de bijeenkomst willen bijwonen, worden verzocht zich vooraf aan te melden via het online registratieformulier. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.