Dinsdag 8 februari 2022 organiseert non-profit vereniging 040energie om 20.00 uur een digitale informatieavond over warmtepompen.

In de wijk Meerhoven zijn warmtepompen meer dan actueel omdat bewoners niet tevreden zijn over de stadsverwarming. Stadsverwarming is een dure warmtebron en is door het verstoken van gas (en biomassa) niet zo milieuvriendelijk. De warmtepomp kan een goed en goedkoper alternatief zijn. Tijdens de informatieavond worden de voor- en nadelen van warmtepompen besproken en worden praktijkervaringen gedeeld.

Warmtepompen
Warmtepompen zijn er in verschillende varianten. Op hoofdlijnen zijn twee systemen aan de orde: een hybride oplossing, waarbij een deel van de benodigde warmte door de pomp wordt voorzien en bij piek-afnames kan worden teruggevallen op de stadsverwarming, en een volledig elektrische oplossing, waarbij de gebruiker zich laat afsluiten van het warmtenet. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Tijdens de bijeenkomst wordt nader ingegaan op beide systemen en is een werkende demo-warmtepomp aanwezig.

Aanmelden
Deelname aan de informatieavond is gratis. Aanmelden kan via de website van 040energie. Na aanmelding ontvang je per e-mail een link om deel te kunnen nemen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over warmtepompen op de website van 040energie.