heat-pumps-393059_960_720Op maandag 17 oktober van 20.00 tot 22.00 uur organiseert Duurzaam Meerhoven in samenwerking met energie-adviesbureau Freenergics een informatiebijeenkomst over warmtepompen. Locatie: De Hangar, Meerbos 4 in Meerhoven. Inloop vanaf 19.30 uur.

In de wijk Meerhoven zijn warmtepompen meer dan actueel omdat bewoners niet tevreden zijn over de stadsverwarming. Stadsverwarming is een dure warmtebron en is door het verstoken van gas (en biomassa) niet zo milieuvriendelijk. De warmtepomp kan een goed en goedkoper alternatief zijn. Tijdens de bijeenkomst worden de voor- en nadelen van warmtepompen besproken en worden praktijkervaringen gedeeld. In het voorjaar organiseerde Duurzaam Meerhoven al een tour langs woningen met een warmtepomp.

Warmtepompen
Warmtepompen zijn er in verschillende varianten. Op hoofdlijnen zijn twee systemen aan de orde: een hybride oplossing, waarbij een deel van de benodigde warmte door de pomp wordt voorzien en bij piek-afnames kan worden teruggevallen op de stadsverwarming, en een volledig elektrische oplossing, waarbij de gebruiker zich laat afsluiten van het warmtenet. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Tijdens de bijeenkomst wordt nader ingegaan op beide systemen en is een werkende demo-warmtepomp aanwezig.

Aanmelden
Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is gewenst zodat de organisatie vooraf weet hoeveel personen aanwezig zullen zijn. Aanmelden kan via .

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Duurzaam Meerhoven op de site www.duurzaammeerhoven.nl.