De koeien en kalfjes in Park Meerland gaan Meerhoven tijdelijk verlaten. Komend voorjaar komen ze weer terug.

De koeien en kalfjes worden naar verwachting zondag 6 december 2020 opgehaald. De eigenaar haalt zijn vee terug uit de weides en natuurgebieden omdat het gras in de winter niet groeit. In de winterperiode, van december tot mei, verblijven de runderen in het buitengebied van Liempde, op rundveebedrijf De Toom.

Brandrode runderen
Eerder dit jaar heeft Stichting Beheer Park Meerland de eigenaar bereid gevonden om zijn Brandrode runderen in de weides te laten grazen. “De koeien zijn rustig en vriendelijk van aard, ze eten grassen, kruiden en wilde planten en zijn zeer geschikt voor de twee koeweides die het park heeft. We gaan ze deze winter zeker missen”, aldus de stichting.

Boerderijwinkel
Rundveebedrijf De Toom heeft ook een boerderijwinkel aan huis. De winkel is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je kunt er terecht voor rundvlees en verse eitjes. Vlees kan ook doordeweeks op afspraak worden gekocht. Kijk voor meer informatie op de website van De Toom. Informatie over Park Meerland is te vinden op de website van Stichting Beheer Park Meerland.