De koeien die afgelopen zomer en herfst in Park Meerland hebben gegrazen, hebben onlangs gezinsuitbreiding gekregen. In hun tijdelijke winterverblijf in Liempde zijn ze bevallen van twee gezonde kalfjes.

Anita Liebregts, actief betrokken bij Stichting Beheer Park Meerland: “We wisten dat één koe drachtig was en dat deze koe eind december zou gaan bevallen. De tweede koe was slank en je kon niet zien of ze drachtig was, zelfs de boer wist het niet. De grote verassing was op 13 december, beide koeien waren waarschijnlijk op 12 december bevallen van een prachtig gezond kalfje. De boer vond ze op 13 december ’s ochtends in de weide. Mede dankzij onze groene weides hebben de kalfjes goed kunnen groeien in de buik van de koeien.”

Park Meerland
Bij aanvang van de winterperiode haalt de eigenaar zijn vee terug uit de weides en natuurgebieden omdat het gras in de winter niet groeit. De runderen verblijven dan in het buitengebied van Liempde, op rundveebedrijf De Toom. In april 2021 komen er weer nieuwe koeien met hun kalfjes naar Meerhoven. Liebregts: “Wij gaan ze met open armen verwelkomen en er enorm van genieten”.

Foto: Meerhoven Photography.