ledDe werkgroep Duurzaam Meerhoven organiseert op donderdag 22 oktober van 20.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over LED verlichting. Locatie: De Hangar (Meerbos 4, Eindhoven).

In navolging van een succesvolle bijeenkomst over zonnepanelen (waarbij een aantal nieuwe installaties zijn gerealiseerd), besteedt de werkgroep Duurzaam Meerhoven deze keer aandacht aan LED verlichting. In sommige huishoudens is de LED lamp al een bekend fenomeen, maar er rouleert nog veel verkeerde en verouderde informatie. Zo zou LED verlichting koud licht geven en duur zijn. Niets is minder waar. Ook zijn er nu LED lampen voor bijna elk armatuur.

Energiebesparing
Een gemiddeld huishouden besteedt 10% van de elektriciteitsrekening aan verlichting. Dat is ongeveer €120 per jaar. Door LEDs te gebruiken kun je ongeveer €80 per jaar besparen. Je kunt het beste beginnen met het vervangen van lampen die veel branden.

Informatieavond
Wil je meer weten of zien wat de mogelijkheden zijn, welke merken/lampen goed zijn en waar je ze kunt kopen, kom dan op donderdag 22 oktober naar onze informatieavond in De Hangar. Na een inleiding door Kees Verhagen en Jeroen van Agt (Olino) mag je voor meegebrachte lampen (of foto’s van lampen) samen met deskundigen kijken welke LED lamp geschikt is. En voor de technisch ingestelden onder ons is het mogelijk om zelf een LED lamp in elkaar te knutselen.

Tijd, locatie en kosten
Tijd: donderdag 22 oktober van 20:00 tot 22:00 uur.
Locatie: De Hangar, Meerbos 4, Meerhoven.
Kosten: geen.
Organisatie: Werkgroep Duurzaam Meerhoven i.s.m. de Samenwerkende Bewonersorganisaties Meerhoven.