Op zondag 27 mei 2018 geeft stadsarcheoloog Nico Arts een lezing over de archeologie en de geschiedenis van Meerhoven. De lezing duurt van 14.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in het Zeecafé van Wooninc.Plus-gebouw De Blinkerd, Graskant 11 in Meerhoven.

Directe aanleiding voor de lezing is de recente publicatie van het boek ‘Nieuwe mensen op oud land, archeologie, geschiedenis en stedenbouw van Meerhoven’. Het boek is onder redactie van Nico Arts samengesteld en gaat over de archeologische opgravingen die in Meerhoven werden gedaan van 2000 tot in 2012.

Middeleeuwen
Tijdens de lezing neemt Nico Arts het publiek mee naar de middeleeuwen, de geschiedenis van het voormalige vliegveld Welschap, de donkere jaren van de Tweede Wereldoorlog, maar ook naar de achtergronden van de stedenbouw die het huidige Meerhoven karakteriseren.

Aanmelden
De lezing is een initiatief van de gezamenlijke bewonersverenigingen in Meerhoven. De toegang is gratis. De toegang is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich wel vooraf aanmelden via www.meerhoven.nl/historie. Bewoners van Wooninc.Plus-gebouw De Blinkerd kunnen zich ook bij de beheerder aanmelden. Onder de aanwezigen wordt een gratis exemplaar van het boek verloot. Het boek is ook voor € 24,95 te koop in de boekhandel of online via www.picturespublishers.nl/product/nieuwe-mensen-op-oud-land.