Van maandag 5 tot en met vrijdag 16 december 2022 vindt oefening ‘Orange Bull’ plaats. Tijdens de oefening vliegen C-130 Hercules transportvliegtuigen vanaf Vliegbasis Eindhoven naar oefenlocaties in Nederland en België. Omwonenden kunnen tijdens de oefeningsdagen geluidhinder ondervinden.

Orange Bull is een oefening waaraan onder andere wordt deelgenomen door het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht, 11 Luchtmobiele Brigade, het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers.

Vluchten
De vliegtuigen stijgen op vanaf Vliegbasis Eindhoven en vliegen drie vluchten per dag, tussen 9.00 en 11.00 uur, 13.00 en 16.00 uur en 19.00 en 22.00 uur. In het weekend vinden geen oefeningen plaats. De vluchtplanning is onder andere afhankelijk van het verloop van de oefening en weersomstandigheden op de locaties.

Lage vlieghoogte
De oefenlocaties in Nederland zijn Marnewaard, Ginkelse Heide, Wamel en Regte Heide. In België wordt geoefend in Weelde, Bertrix, Hechtel en Chievre. Tijdens de oefening wordt op een lage vlieghoogte gevlogen en wordt onder andere het droppen van parachutisten en cargo geoefend.

Bron: Vliegbasis Eindhoven