Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 april 2021 vindt de oefening ‘Orange Bull’ plaats. Per dag worden vanaf Vliegbasis Eindhoven met twee C-130-Hercules-transportvliegtuigen twee ‘waves’ gevlogen boven Nederland, België en Duitsland.

Orange Bull is een oefening waaraan onder andere wordt deelgenomen door het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht, 11 Luchtmobiele Brigade, het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers.

Vluchten
De wavetijden zijn van 14.30 uur tot 17.30 uur en van 21.00 uur tot middernacht. Op vrijdag wordt tot 23.00 uur gevlogen. Zaterdag wordt alleen de eerste wave gevlogen. Op zondag vinden geen vluchten plaats.

Programma
Tijdens de oefening wordt op een lage vlieghoogte gevlogen waarbij de vliegers tijdens de avondvluchten gebruik kunnen maken van Night Vision Goggles (nachtzichtapparatuur). Tijdens Orange Bull wordt onder andere het droppen van parachutisten en cargo geoefend. Voor vliegers is deze oefening een belangrijke voorbereiding op de missie MINUSMA in Mali eind dit jaar.