Op donderdag 21 september 2017 wordt gestart met de aanleg van een beweegpark in Meerhoven. Hiermee wordt een droom van initiatiefnemer Ivo Recourt werkelijkheid.

Recourt: “Met een beweegpark hebben we in Meerhoven een unieke buitensportschool met toestellen. Een plek die mensen bij elkaar brengt, waar kinderen, ouders en ouderen samen kunnen sporten. Het beweegpark komt ter hoogte van de ingang van Sportpark Meerhoven en bestaat uit acht toestellen waarmee een volledig trainingsprogramma kan worden uitgevoerd. We hebben er voor gekozen om klein te beginnen. Als het initiatief aanslaat, kunnen we wellicht op meerdere plekken in Meerhoven van dit soort ontmoetingsplekken creëren.”

Idee
Recourt loopt al enkele jaren met het idee rond. Met hulp van bewonersverenigingen in Meerhoven werd een werkgroep opgericht waarin het idee nader werd uitgewerkt en naar financiële middelden werd gezocht. “Dit zijn precies de initiatieven die we als bewonersverenigingen graag ondersteunen”, aldus Ruben Trieling namens de verenigingen. Hanneke Hilferink raakte hierdoor ook intensief betrokken bij het initiatief: “Om het gebruik van het beweegpark te stimuleren, gaan we samen met de basisscholen, het jongerencentrum, sportclubs en seniorengroep Meerhoven 55+ een activiteitenprogramma opstellen. Ook Gezondheidscentrum Meerhoven heeft belangstelling om hierin een bijdrage te leveren.”

App
Om ook adhoc-gebruik door bewoners of groepen te stimuleren, wordt het beweegpark voorzien van een bord met instructies. Tevens heeft ieder toestel een QR-code waarmee via een smartphone en een speciale app het oefenprogramma voor het specifieke toestel kan worden opgevraagd. Met de app kunnen tevens resultaten worden bijgehouden en kunnen vrienden, kennissen en overige buurtgenoten worden uitgedaagd om mee te doen.

Opening
Naar verwachting is het beweegpark eind september gereed. Het beweegpark wordt daarna officieel geopend. Nadere informatie hierover volgt nog. Het beweegpark wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en bewonersverenigingen in Meerhoven.

Copyright 2017 MEERHOVEN.NL | alle rechten voorbehouden