Meerhoven krijgt binnenkort een ‘Esplanade’: een recreatiezone van ongeveer 40 meter breed en 600 meter lang, centraal gelegen tussen de woonbuurten Zandrijk en Bosrijk. Bewoners kunnen tot en met 17 februari 2019 reageren op het ontwerp.

Het ontwerp voor de Esplanade is geïnspireerd op de luchtvaart. De smalle, lange zone blijft open en groen. Er wordt gewerkt met hoogteverschillen als ‘een knipoog’ naar een vliegtuig dat landt. Tegelijkertijd vormen ze de basis voor het open, groene park waarin bewoners kunnen wandelen, verblijven, spelen, sporten en fietsen. Tevens is er ruimte voor kleinschalige activiteiten zoals een kinderfeestje, buurtbarbecue of spelletjesmiddag. Bestaande gebouwen, zoals het Luchthavengebouw en ’t Schuurke blijven goed zichtbaar. Het ontwerp is het resultaat van de input die de gemeente heeft gekregen van diverse belanghebbenden, zoals direct omwonenden en vertegenwoordigers van bewonersverenigingen.

Speciale plekken
Vliegen, lucht en licht zijn een inspiratie voor drie speciale plekken in de Esplanade. Denk bijvoorbeeld aan een speelvliegtuig, een observatorium voor de beleving van lucht en een licht-luchtkunstwerk. De gemeente bekijkt hiervoor de mogelijkheden. De beplanting die voor de Esplanade wordt gekozen, zal de biodiversiteit van de locatie en omgeving versterken.

Reageren
Het schetsontwerp van de Esplanade is te bekijken via www.eindhoven.nl/esplanademeerhoven. Bewoners kunnen tot en met 17 februari 2019 op het ontwerp reageren door een e-mail te sturen naar . Met behulp van alle reacties gaat de gemeente bekijken of het ontwerp nog moet worden aangepast. De gemeente verwacht het definitieve ontwerp rond de zomervakantie van 2019 af te ronden. De start van de uitvoering van de Esplanade vindt op zijn vroegst begin 2020 plaats.

Meer informatie
Voor meer informatie en vragen kan telefonisch contact worden opgenomen met Jeroen Reijnders via 06 46 887 140.