Er worden steeds minder brieven verstuurd. Daarom heeft PostNL besloten de verdeling van brievenbussen in de regio aan te passen. Ook in Meerhoven.

Brievenbussen die nauwelijks worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar druk bezochte en goed bereikbare locaties. De veranderingen voldoen aan de nieuwe postwet die voorschrijft dat binnen een straal van 1 km een brievenbus voorhanden moet zijn. Voorheen was die afstand 500 meter.

Meerhoven
In Grasrijk blijft alleen de brievenbus tegenover Grasduin 43 bestaan. De brievenbussen aan de Grasbaan en de Grasbloem zijn of worden verwijderd. Zandrijk moet het voortaan zonder de brievenbus aan de Zanddreef stellen. Bewoners in Waterrijk kunnen (blijven) gebruikmaken van de brievenbussen bij Houtwal 1 en Park Forum 1045.

Nieuwe brievenbus
Vorige maand heeft PostNL via een huis-aan-huis brief gecommuniceerd dat in Winkelcentrum Meerhoven, tegenover supermarkt Jumbo, een nieuwe brievenbus wordt geplaatst. Bij nader inzien heeft PostNL besloten een nieuwe brievenbus tegenover De Hangar, nabij de entree van de parkeergarage, te plaatsen. De brievenbus is reeds geplaatst maar was gisteren (vrijdag 9 juni 2017) nog niet in gebruik.

Pakketpost
Afgelopen donderdag werd bekend dat Primera geen reguliere briefpost meer aanneemt. Voor aangetekende brieven en pakketpost kunnen bewoners vooralsnog wél terecht bij Primera.

Nieuwsbrief Grasrijk
In de nieuwsbrief van Bewonersvereniging Grasrijk – die dit weekend in Grasrijk wordt verspreid – wordt nog verwezen naar de beoogde brievenbuslocatie tegenover supermarkt Jumbo en de mogelijkheid om bij Primera briefpost af te geven. Bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief waren bovengenoemde wijzigingen nog niet bekend.

Overzicht
In onderstaand overzicht zijn de huidige in gebruik zijnde brievenbussen vermeld. De nieuwe brievenbus bij De Hangar is nog niet in de overzicht opgenomen.