De bouw van een nieuw megacomplex van de politie in op Land Forum in Meerhoven betekent mogelijk ook dat het cellenblok in het hoofdbureau van de politie in Den Bosch verdwijnt. Ook komt er wellicht een demodrugslab.

In grote lijnen verhuizen alle afdelingen van de politie uit Eindhoven en omgeving naar de nieuwe plek. Alleen de Eindhovense basisteams (Noord en Zuid) gaan niet mee. De politie houdt er rekening mee dat de cellen verhuizen van Den Bosch naar Eindhoven, staat in documenten over de aanbesteding van het ontwerp van het nieuwe politiecomplex. Het nieuwe cellencomplex komt aan de Meerhovendreef. Vooralsnog gaat de politie uit van veertig cellen, waar verdachten maximaal drie dagen verblijven. Maar in de plannen zit een optie voor een uitbreiding naar zestig cellen.

Demodrugslab
Verder blijkt uit de aanbesteding dat het nieuwe politiecomplex ook een demodrugslab krijgt. Politiemensen kunnen daar kennismaken met een nagenoeg echt drugslab. De Landelijke Eenheid van de politie heeft in de regio Eindhoven al een demodrugslab. Omdat er materialen staan die drugscriminelen goed kunnen gebruiken, hangt de politie de huidige locatie niet aan de grote klok.

Lees meer op Ed.nl.