Op zaterdag 4 en 11 november 2017 vindt voor de vijfde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren, óók in Meerhoven.

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route zijn veel soorten huizen met een grote verscheidenheid aan energiebesparende maatregelen te bezoeken, variërend van allerlei soorten isolatie tot geavanceerde technische installaties. Gastvrije huiseigenaren vertellen hoe zij hun woning energiezuiniger en duurzamer hebben gemaakt. Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en ideeën op de doen.

Huis bezoeken
Op de website www.duurzamehuizenroute.nl is een overzicht te vinden van de deelnemende huizen in Nederland. De huizen zijn op 4 of 11 november te bezoeken. De openingstijden verschillen en staan per woning vermeld op de website. Bezoekers dienen zich vooraf in te schrijven via de site. In Meerhoven zijn de volgende woningen te bezoeken:

Deze woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

Huis aanmelden
Bewoners die hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route ook willen openstellen, kunnen hun woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl.