meerland-dauwHet Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) is op zoek naar natuurliefhebbers uit Meerhoven en omgeving die belangstelling hebben om deel te nemen aan de nieuwe natuurgidsencursus die februari 2017 van start gaat.

Het IVN streeft naar meer natuur, een betere kwaliteit van het milieu en gebruik van meer duurzame middelen. Met natuureducatie, activiteiten en cursussen laat IVN kinderen, volwassenen en ouderen de natuur van dichtbij beleven. Hierin spelen natuurgidsen een hoofdrol. Zij proberen de waardering voor de natuur te vergroten door het organiseren/ontwikkelen van wandelingen, spelvormen, werkbladen, lezingen en meer.

Park Meerland
Anita Liebregts, bestuurslid bij IVN Veldhoven-Eindhoven-Vessem: “Omdat Meerhoven een geweldig park Meerland heeft met veel groen, is zo’n cursus bij uitstek geschikt voor geïnteresseerde Meerhovenaren. Voor de toekomst zou het geweldig zijn als we gemotiveerde mensen kunnen opleiden tot gids voor ons park en andere groene gebieden in en rondom Eindhoven.”

Cursus
De natuurgidsencursus bestaat uit ongeveer 30 theorie- en 20 praktijkbijeenkomsten verspreid over ca. anderhalf jaar. Daarnaast krijgt de deelnemer ook huiswerk en allerlei opdrachten zoals een stage-opdracht en een eindopdracht met een eindpresentatie. Na afloop ontvangt de cursist een officieel, landelijk erkend IVN natuurgidsendiploma.

Meer informatie
Heb je interesse in de natuurgidsencursus van IVN of wil je meer informatie, neem dan contact op met de Rein Kieviet van IVN Veldhoven-Eindhoven-Vessem via . Zie ook de flyer en de video hieronder.