Logo-BV-GrasrijkOm een vuist te kunnen maken en de belangen van alle Grasrijkers te behartigen, is onlangs Bewonersvereniging Grasrijk opgericht. Dit weekend valt de eerste nieuwsbrief bij ruim 2000 huishoudens in Grasrijk in de bus. Ook is een nieuwe website www.grasrijk.nl gelanceerd.

In Grasrijk zijn diverse buurt-, bewoners- en eigenarenverenigingen actief bezig in hun woonomgeving. Dat moet vooral zo blijven, vindt het bestuur, want dat is de beste manier om je buren te leren kennen. De overkoepelende bewonersvereniging zet zich in voor een goede, prettige en veilige woon- en leefomgeving voor heel de buurt.

Lid worden
Voorzitter Ruben Trieling: “Het idee is ontstaan toen bewoners lid wilden worden van het Leefbaarheidsteam Grasrijk, dat aan tafel zit met gemeente en politie. Maar omdat dit een overlegvorm is en geen vereniging, moesten we bewoners telkens teleurstellen. Bovendien staan we met één bewonersvereniging voor Grasrijk sterker als het gaat om belangenbehartiging”.

Foto-21-08-14-20-03-25Belangenbehartiging
Cécile Traa (penningmeester): “Ook kan het financieel aantrekkelijk zijn om bepaalde zaken collectief aan te pakken. De meeste huizen in Grasrijk zijn ruim tien jaar oud en dan neemt het onderhoud aan de woning toe.” Bewonersvereniging Grasrijk heeft iedere twee maanden overleg met gemeente en politie binnen het Leefbaarheidsteam Grasrijk. Veel besproken onderwerpen zijn de parkeeroverlast, de stadsverwarming, het winkelcentrum, het park, jeugd en jongerenwerk en allerlei infrastructurele ontwikkelingen. Daarnaast onderhoudt Bewonersvereniging Grasrijk nauwe contacten met collega-verenigingen in Meerhoven en landelijke instellingen, zoals Veilig Verkeer Nederland, Rijkswaterstaat en de ANWB.

2014-08-11-15.57.35Activiteiten
Secretaris Geert van Buul benadrukt dat de vereniging probeert initiatieven van de grond te krijgen die moeilijk te realiseren zijn voor kleinere organisaties. “We willen kleinschalige activiteiten bevorderen door het beschikbaar stellen van materialen, zoals een springkussen, tafels, partytenten, een financiële bijdrage en het verrichten van hand- en spandiensten. Tevens organiseren en ondersteunen wij samen met collega-verenigingen Meerhovenbrede activiteiten voor jong en oud, zoals de aankomst van Sinterklaas, de Meerhovendag en de Parkdag.”

Even voorstellen
De zeven bestuursleden van Bewonersvereniging Grasrijk komen uit alle hoeken van Grasrijk en zijn al jaren als vrijwilliger actief. Op onderstaande foto van links naar rechts: Geert van Buul, Ruben Trieling, Veronica van der Biezen, Ingeborg Mulder, Cécile Traa, Erik-Jan Prins en Antoon Hermsen.

Meer informatie
Nieuwsbrief Bewonersvereniging Grasrijk – januari 2015
Website Bewonersvereniging Grasrijk

Grasrijk_dec2014-8381